Ivaldi op je Google TV?

Nog dit jaar wordt verwacht dat Google zijn diensten voor de televisie zal lanceren. De diensten en producten, genaamd Google TV (lekker creatief.. ), zullen zowel verkrijgbaar zijn als extra kastje bij de televisie of verwerkt in de televisie zelf. Hierdoor wordt het mogelijk op eenvoudige wijze te internetten op de televisie.

Uiteraard zijn alle webdiensten beschikbaar: zoals YouTube voor video’s, Flickr of Picasa voor foto’s, Last.fm voor muziek. Bijkomend zal er voor Google TV ook een Market beschikbaar zijn, zoals deze ook te vinden is op Android-telefoons. Binnen deze Market zijn er vele verschillende apps beschikbaar die Google TV extra functionaliteit gaan geven. De mogelijkheden op dit gebied zijn eindeloos en zal een compleet nieuwe markt aanboren: apps voor de televisie! Misschien gaat Google TV ervoor zorgen dat bijvoorbeeld het hopeloos verouderde Teletekst van de buis gaat verdwijnen.

Hoewel Ivaldi nog bezig is met de eerste iPhone-app hopen we dat er in de toekomst wat werk gaat komen op ‘Google TV’-gebied. In ieder geval zullen we de ontwikkelingen op dit gebied nauwlettend in de gaten houden!

Update: op google.com/tv is inmiddels een hele strakke website gelanceerd met de mogelijkheden van Google TV.