Het maken van iPhone-applicaties

Het ontwikkelen van iPhone-applicaties is alleen mogelijk op een computer van Apple. Mocht je een Mac in bezit hebben, kun je de gratis iPhone developer software development kit downloaden van de Apple site. Apple levert je een IDE (genaamd XCode) waarmee je in staat wordt gesteld om Objective-C code te compileren. Naast XCode komt er ook een Interface Builder mee om je applicatie vorm te geven.

Mocht je totaal geen ervaring hebben met Objective-C en de combinatie tussen XCode en Interface Builder is het raadzaam om de start tutorial van Apple door te nemen. De basis van het programmeren, de koppeling met Interface Builder en het aanmaken van verschillende views die met elkaar communiceren wordt uitvoerig besproken. Nagenoeg alle informatie op dit gebied is slechts beschikbaar in het Engels, gebruik dus vooral Engelse zoektermen voor het oplossen van problemen.

Ivaldi is inmiddels gespecialiseerd in het maken van iPhone-applicaties en kan doelgerichte applicaties ontwerpen en ontwikkelen. U kunt bij ons aankloppen voor al uw mobiel-gerelateerde zaken.