Opgeleverd in 2 dagen!

Voor 64 hulporganisaties ontwikkelde Ivaldi in samenwerking met Tam Tam een actiewebsite genaamd Genoeg=Genoeg. De website is gestart om de bezuinigingen van de overheid op ontwikkelingssamenwerking tegen te gaan.

“De regering dreigt dubbel te bezuinigen op de hulp die rechtstreeks terecht komt bij ondernemende mensen en hun organisaties in arme landen. Na een forse eerste korting begin november, wil de regering nu opnieuw snijden in deze hulp. Daardoor worden zij met meer dan een derde gekort. GENOEG=GENOEG!”
(bron: http://genoegisgenoeg.nu/2010/12/genoegisgenoeg/)

Aangezien de actie voor het debat in de Tweede Kamer op 6 december flink van start moest gaan, moest er snel gehandeld worden. Er was echter nog geen huisstijl, geen logo voor de actie of enig ander materiaal beschikbaar. Slechts het idee en de slogan van de actie waren gedefinieerd. Binnen twee dagen is een grootse samenwerking tussen alle hulporganisaties en ons als ontwikkelaars ontstaan die volledig geregeld werd via het projectmanagement systeem Basecamp.

Alle communicatie verliep via Basecamp; van het aanmaken van ToDo’s en milestones tot aan het uploaden van media en teksten die op de website moesten verschijnen. Binnen een dag werd ons voorstel voor het ontwerp goedgekeurd en konden we overgaan tot het ontwikkelen van een template. De website is ontwikkeld in WordPress en bevatte een door ons ontwikkelde plugin waarmee politici zeer eenvoudig via Twitter op de hoogte gesteld konden worden van de actie.

Inmiddels is de actie gestopt en zijn de hulporganisaties zeer tevreden over een succesvol verlopen ‘digitaal protest’. Ivaldi is trots dat het een bijdrage heeft kunnen leveren aan zo’n snel maar toch succesvol project.