Ivaldi has become a part of ReMark! Read more about it here.

Mobiele HTML5 "apps"

De ontwikkelingen in de mobiele wereld gaan heel snel. Voor ons is dat natuurlijk mooi om te zien. Als bedrijf proberen we altijd mee te gaan en innovatief te zijn, maar sommige concepten zijn voor klanten nog “te innovatief”.

Een goed voorbeeld is de HTML5 “app.” Hierbij bouwen we een website die op zowel een iPhone als een Android telefoon gebruikt kan worden, waarbij de gebruiker het idee krijgt dat hij werkt met een normale “native” app. Ontwikkeling hiervan is niet gebonden aan de strenge regels van de Apple App Store en de applicatie kan dus gelijk online gezet worden zodra de klant tevreden is. Verder kan dezelfde applicatie gebruikt worden op verschillende platformen. Deze kan dus bijvoorbeeld in één keer ontwikkelt worden voor iOS en Android. Mocht de applicatie niet altijd internet nodig hebben, kan een HTML5 app zelfs werken zonder internetverbinding. Bekijk bijvoorbeeld eens Offline Tetris.

Momenteel hebben wij een offerte uitstaan voor een offline HTML5 app vergelijkbaar met een encyclopedie. Zodra de applicatie verbinding kan maken met het internet worden de nieuwste gegevens gedownload, maar mocht er geen internetverbinding zijn dan kan de applicatie nog steeds gebruikt worden met de oude data.

Hopelijk gaat de opdracht door en kan ik over een tijdje deze applicatie toevoegen aan ons portfolio!

Ivaldi has become a part of ReMark! Read more about it here.