Ivaldi has become a part of ReMark! Read more about it here.

Drie trends voor 2013

Het is niet makkelijk om trends te voorspellen voor een industrie die continu in beweging is. Daarom is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. In deze blogpost heb ik een opsomming gemaakt van drie verschillende trends die we in 2013 zeker terug gaan zien.

Responsive webdesign
Responsive webdesign is een trend die in 2012 begonnen is, maar die zich in 2013 zeker nog verder zal ontwikkelen. De laatste tijd zijn er steeds meer nieuwe apparaten op de markt gekomen en al deze apparaten hebben verschillende schermafmetingen. Het is tijdrovend en kostbaar om verschillende versies van een website te ontwerpen en ontwikkelen. Responsive webdesign lost dit probleem deels op, omdat er maar één versie van de website is.

Vertical scrolling
Tegenwoordig wordt er op een website horizontaal en verticaal gescrold. Voor mobiele gebruikers is vertical scrolling makkelijk, handig, gebruiksvriendelijk en efficiënt. Bij vertical scrolling blijven het menu en andere knoppen in beeld tijdens het scrollen. Op deze manier wordt het navigeren makkelijker aangezien je niet continu hoeft te scrollen. De vraag vanuit de gebruiker zal groter worden, omdat het navigeren van een website op een kleiner scherm makkelijker wordt.

Parallax scrolling
In 2013 zal er meer gebruik gemaakt gaan worden van parallax scrolling. Bij parallax scrolling bewegen objecten die verder naar achteren staan langzamer of sneller dan objecten die ervoor staan. Vroeger werd dit veel gebruikt in de game industrie maar het gebruik ervan komt ook steeds vaker voor bij websites. Een mooi voorbeeld van parallax scrolling is: Black5

Ivaldi has become a part of ReMark! Read more about it here.