Ivaldi has become a part of ReMark! Read more about it here.

Firefox OS 2.0 komt eraan!

firefox-os
Firefox OS is nog niet zo bekend onder de niet-nerds. Het is een besturingssysteem voor mobiele telefoons vergelijkbaar met Android of iOS. Belangrijk verschil: Firefox OS draait volledig om het web. De apps zijn technisch vergelijkbaar met een website, waardoor er makkelijker en door meer mensen nieuwe apps ontwikkeld kunnen worden. Echt iets voor ons dus!

De telefoons die nu op de markt zijn met Firefox OS zijn nog lastig verkrijgbaar, missen nog wat functies en zijn vooral gericht op de low-end markt in derde wereld landen. Met iedere nieuwe versie van Firefox OS wordt een grote inhaal slag gedaan. In Firefox OS 1.4 zal bijvoorbeeld ondersteuning worden toegevoegd voor dual-sim telefoons en is de camera app onder handen genomen.

Een paar dagen geleden heeft een Duitse ontwerper van Mozilla een aantal ontwerpen online gezet waarmee hij de ontwerp richting van Firefox OS 2.0 wil vastleggen. Zoals je ziet: veel inspiratie uit iOS 7 voor de standaard elementen, maar ook wat technische mogelijkheden uit Android. Hoewel ik geen fan ben van het iOS 7 ontwerp, is het wel een stuk professioneler dan de ontwerpstijl van Firefox OS 1.

Totdat Firefox OS een grotere markt verovert zullen wij waarschijnlijk weinig aanvragen krijgen voor het ontwikkelen van Firefox OS, maar aangezien Bas en ik fan zijn van Firefox, kijken we er wel naar uit!

Ivaldi has become a part of ReMark! Read more about it here.