Meet Ali Musharuf

Als derde jaars student Informatica van de Hogeschool Rotterdam sinds 5 september jl. het Ivaldi-team verstekend: Ali Musharuf. 

Ali, Welkom!  Laten we meteen met de deur in huis vallen: hoe ben je bij Ivaldi terecht gekomen en vind je het tot nu toe?
Mijn stage is bijna een maand geleden begonnen en mijn eerste indruk was en is nog steeds LEUK! We kregen op school een gastcollege van Michel en van alle gastcolleges bleef Michel hangen. Ik had toen denk ik de naam niet goed onthouden, want ik kon alleen maar Vivaldi herinneren. Tot ik ineens een vacature voorbij zag komen van Ivaldi en toen wist ik het weer. Ik heb dan ook direct gesolliciteerd.

Wat grappig, maar gelukkig heb je ons toch nog gevonden! Het zal vast even wennen zijn om dan voor het eerst binnen een bedrijf mee te draaien?
Ja zeker! Het HBO geeft veel vrijheid en flexibiliteit, nu ben ik 8 uur per dag aan het werk. Dat is wel even wennen ja. Langzaam aan krijg ik de flow er een beetje in dat ik vijf dagen per week echt aan het werk ben.

Wil je mij even meenemen in jouw geschiedenis als programmeur?
Nou, dat is best een gek verhaal. Mijn eerste meeloopstage was namelijk in een bejaardentehuis. Hier heb ik geholpen met de koffie en thee, praatjes gemaakt met bewoners en geholpen waar ik kon. Ik ben heel sociaal ingesteld en koos dan toen school ons voor de keuze stelde om een technische of sociale stage te lopen voor de sociale kant. De gezondheidskant trok mij altijd al, maar de technische kant ook. Vanaf jongs af aan vond ik websites en hoe dat in elkaar stak al interessant. Bijvoorbeeld de website van Adidas vond ik heel mooi en dan dacht ik: “dat wil ik ook kunnen!”. Maar mijn favoriete vak op school was toch biologie. Toen we een extra keuze vak moesten kiezen koos ik toch voor informatica (want hier hoefde ik geen examen in te doen :)). Toen vond ik dit zoveel leuker dan ik had gedacht en zo zijn we hier.

Heel bijzonder! Zo zie je maar dat het ineens gek kan lopen. Voor wat betreft je stage nu bij Ivaldi, wat is hetgeen dat je hier wilt leren?
Over een half jaar wil ik alles geleerd hebben rondom webdevelopment, WordPress en front-end. Het zelf maken van de websites en het hierin blijven groeien zijn mijn hoofddoelen hierin.

Wat ga je doen als je klaar bent met je opleiding?
Mijn doel is om een hele goede web-developer te worden en om uiteindelijk meedraaien binnen een bedrijf of misschien wel eigen bedrijfje op te starten.

Wanneer je niet op de werkvloer bent, waar houd jij je verder mee bezig?
Gamen, fotografie en dan met name fotografie van auto’s. Ik ben gek op Japanse autos. Zelf heb ik er nog geen, maar mijn droom is toch wel om ooit zo’n sportwagen te hebben. Verder bezoek ik vaak automeetings, maar ik klus er zelf niet aan. Met twee linker handen is dat niet echt handig!

Om je de vraag te stellen die wij iedereen hier stellen: wat trekt jou zo in het developen?
Omdat ik zelf nog niet heel erg creatief ben ben ik blij dat ik hier echt kan verbeteren met WordPress. Het namaken van iets en het exact kopiëren van hetgeen je klant wenst vind ik heel tof. Alles is mogelijk en daarom is WP zeg maar echt mijn ding.

Goed om te horen dat je zo op je plekje zit hier. We wensen je heel veel plezier en succes toe tijdens je stage!