Meet Wouter Dolk

Sinds 3 september jl. is Wouter als stagiair back-end programmeur van de Hogeschool Rotterdam (3e jaars) aangesloten bij Ivaldi voor de duur van maar liefst 20 weken!

Wouter, welkom! Je bent nu bijna een maand bij Ivaldi, hoe ben je hier terecht gekomen en hoe bevalt het tot nu toe?
Als eerste indruk: precies wat ik zocht. Ik wilde graag iets nieuws op back-end niveau leren en dit is echt nieuw. Ik krijg fijne en goede begeleiding. Ivaldi heb ik leren kennen door de stagemarkt van de Hogeschool Rotterdam waar Michel destijds bij aanwezig was. Michel was op dat moment niet in gesprek dus stapte ik op hem af. Hij was heel duidelijk in wat Ivaldi doet en waar Ivaldi voor staat. Hij kwam vanaf het begin ook meer over als een collega programmeur en niet zo heel zakelijk. Sindsdien wist ik al dat ik graag bij Ivaldi stage wilde lopen.

Dat is goed nieuws. Is dit voor jou dan ook de eerste keer op de werkvloer?
Nee, het is niet mijn eerste stage. Ik heb hiervoor de MBO-opleiding Mediatechnologie gedaan en voor die opleiding heb ik stage gelopen bij een ander internetbedrijf. Het is wel een beetje hetzelfde, maar toen deed ik meer met WordPress en front-end. Eigenlijk een beetje een mix. Dat is nu wel anders met het back-end.

Waar liggen je leermomenten en waar kijk je van op?
Ik wil aan het einde van mijn stageperiode zelfstandig webapplicaties met Ruby on Rails kunnen maken en dat ik dat ook op een efficiente manier kan. En dat ik dan ook nog echt snap hoe het werkt! Tot op heden heb ik geen “WOW-dit is echt heeeel anders”-moment gehad. Ieder bedrijf heeft zijn eigen regels en met Ruby heb ik niet echt vergelijkingsmateriaal, maar de CSS wordt hier wel anders geschreven. Dat vind ik wel interessant om te zien. Persoonlijk vind ik het fijn dat we hier in kleinere teams werken waardoor je je communicatieskills beter kan ontwikkelen. Door goede communicatie kan je samen snel iets in elkaar zetten. Verder vind ik de hands-on mentaliteit fijn, lekker open en duidelijk. Korte lijnen en snel resultaat. Onlangs heb ik voor een lopend project wat taken gekregen en opgepakt en daar was men positief over, dus dat is leuk om te horen!

Wat wil jij na je opleiding gaan doen?
Ik zit nu in mijn derde leerjaar en ik moet in het vierde jaar nog een afstudeerstage lopen. Het hangt dan ook af hoe zwaar het vierde jaar is of ik dan wel of niet door zou willen naar de Universiteit.

Lifegoal?
Programmeur: Ruby, of misschien zelfs wel zelf games maken. Dat vind ik namelijk ook heel leuk!

Bij de vraag wat Wouter nu zo leuk vindt aan het developen etc is hij kort en krachtig:
Het coderen en samen bereik je meer dan alleen!

Wat een teamplayer! Wouter, we wensen je heel veel succes en plezier de komende tijd!