Meet onze Ruby: Daniël de Vries!

Inmiddels bijna al een half jaar in dienst, maar hierbij alsnog de introductie van Daniël de Vries! Binnen Ivaldi werkzaam als Ruby on Rails developer.

Hoi! Zou je mij mee willen nemen in jouw loopbaan tot Ivaldi en hoe je bij Ivaldi terecht bent gekomen?
Toen ik net op de middelbare school zat ben ik begonnen met het maken van simpele HTML en CSS websites op Geocities. Daarna ben ik naar het Grafisch Lyceum Rotterdam gegaan, waar ik de opleiding Digitale en Print Media Ontwerp en Productie heb gevolgd. Vervolgens heb ik bij verschillende bedrijven gewerkt, voornamelijk als web developer. Ik heb ook nog een uitstap gemaakt naar apps voor de iPhone, maar uiteindelijk trok web development mij toch het meeste. Uiteindelijk ben ik bij Ivaldi terecht gekomen omdat ik hier aan veel verschillende projecten kan werken.

Dat is behoorlijk veelzijdig! In deze tijd wordt inmiddels overal wel een app voor ontwikkeld, maar jij kiest bewust voor het web development. Wat is hetgeen je hier zo in trekt?
Web development trok mij toch meer omdat het op meer plekken gebruikt wordt en er veel meer verschillende dingen mee mogelijk zijn. En een webapplicatie is ook vaak het hart van een mobiele applicatie, dus ook nu ben ik nog wel eens betrokken bij mobiele applicaties.

Een golden combi hoor ik. Ervaring aan de (iPhone)app-kant, maar ook het web development er achter. Binnen Ivaldi ben je werkzaam als Ruby on Rails developer. Wat vind jij zo tof aan Ruby on Rails?  
Code geschreven in Ruby is erg makkelijk te lezen en bijna zelf-documenterend. Dat helpt je de code te begrijpen van iemand anders, maar ook code die je zelf een paar maanden terug hebt geschreven. De snelheid waarmee je kan ontwikkelen in Ruby on Rails is ook sneller dan bij andere programmeertalen, onder andere door die simpliciteit.

Met zo’n uitgebreid antwoord kan ik niet anders dan het interview ook met simpliciteit afsluiten, Daniël bedankt!