Meet: Mike Schouten

Een stagiair met een passie voor het bouwen van code en behoort tot de top 5% van de wereld met Rocket League.  We hebben het over onze afstudeerstagiair: Mike Schouten!

Op 14 februari jl. ben je gestart aan je afstudeerstage en inmiddels dan ook al een aantal weken onderweg, hoe bevalt het tot nu toe? 
Het bevalt heel goed! Ook binnen Ivaldi heb ik het heel erg naar mijn zin. Ivaldi is nog opener dan mijn eerste stagebedrijf.

Kijk, dat is goed nieuws. Nu hebben wij elkaar natuurlijk al op de stagemarkt van de HRO ontmoet, daar bekogelde ik je bijna met ons “Hier moet je zijn”-bord. Leuk om je dan nu ook in de praktijk hier bezig te zien. Waarom ben je de opleiding Informatica gaan doen?
Vroeger was ik al met computers bezig. Na mijn havo ben ik dan ook HBO Informatica gaan doen zodat ik met computers bezig kon blijven. Mijn vader heeft ook veel interesse in computers en vroeger hielp ik mijn familie al vaak met computers. Het was een logische zet.

Ah dat is er dus met de paplepel in gegoten! En wat is het plan als je straks klaar bent?
Dat weet ik nog niet helemaal. In ieder geval iets met programmeren. Ik vind het nu nog heel breed en heel veel dingen zijn erg interessant. Mijn Master ga ik hierna in ieder geval niet doen, ik ga liever werken. Een Master bestaat uit heel veel theorie en dat is niet echt mijn ding, denk ik. Het is veel te onderzoeksgericht. Ik ben meer een praktijkmens. Niet dat ik de theorie niet leuk of belangrijk vind, maar ik vind programmeren veel leuker.

En wat is het dat je juist zo leuk vindt aan het programmeren?
Het bouwen vind ik het leukste. Er zit een logica achter, je weet wat je doet en je kan er ook heel veel over vinden. Je kan het jezelf aanleren en ook bijleren. Daarnaast ben ik niet echt creatief en juist door met een team te brainstormen of hier online veel over te lezen kom je steeds een stukje verder.

Is er een hobby of een weetje/feitje dat we eigenlijk nog niet van jou weten, maar wel bijzonder is?
Ik kijk veel series en ik game ook veel, maar vroeger maakte ik ondertitels voor series! Dus van het Engels naar het Nederlands, waaronder voor Franklin & Bash.

En of dit een bijzonder weetje is! Hoe leuk is dat! Was dit ook je favoriete serie?
Nee, dat niet. Dat was The Soprano’s! Hoe ze het vertelden vond ik heel goed.

Ook bij jou ga ik de vraag stellen, als wij weer een LAN-party organiseren, welk spel moeten we spelen?
Rocket League! Het is een game waarmee je voetbal speelt met auto’s. Ik speel het ook vrij veel, inmiddels behoor ik tot de top 5% van de wereld. En ja, daar zitten best wat uurtjes in.

En het tafelvoetballen?
Helaas gaat dat nog niet zo goed. Ik ben al blij als ik een bal raak!

Dit was ‘m al weer! Mike, bedankt! We wensen je in ieder geval tijdens je stage (en de tafelvoetbaltoernooitjes) nog heel veel succes en plezier toe!