Meet: Samantha Schipper

Per april 2019 een nieuwe collega er bij! Meet: Samantha Schipper, front-ender binnen Ivaldi.

Het is natuurlijk geen geheim dat er meer mannen dan vrouwen binnen Ivaldi werken. Hoe kom je als vrouw in deze business?
Vroeger, heel vroeger, moest je op het vmbo een keuze maken tussen Economie, Techniek en Zorg & Welzijn. Omdat de rest van mijn vriendinnen ook voor Zorg & Welzijn koos, deed ik dat ook. Totdat ik in één van de jaren daarna bij een vriend op een LAN-party terecht kwam. Toen ik dat allemaal zag vond ik dat zo ontzettend gaaf en vet. Ik heb toen besloten om het roer om te gaan gooien en een ICT-opleiding te gaan volgen. Ik geloofde in mijzelf en dat ik met genoeg enthousiasme en motivatie alles kan leren. Een verhuizing naar Rotterdam volgde, waar ik direct een kamer had gevonden. Eigenlijk ben ik gewoon direct in het diepe gesprongen. En na mijn eerste stage wist ik het zeker dat ik hier heel ver in kan komen. Ik ga gewoon het avontuur aan!

Wat inspirerend! Nu heeft een LAN-party natuurlijk niet heel veel met front-end te maken. Waarom heb je op den duur voor front-end gekozen?
Bij een eerdere werkgever had ik op een gegeven moment het vertrouwen om iets nieuws te gaan leren. Ik kreeg een functionele rol in een development team, samen met een front-end developer. Toen ik zag wat hij allemaal kon en deed, was het alsof er magie uit zijn handen kwam. Ik wilde dat ook kunnen! Weer een nieuw avontuur! Zonder voorkennis ben ik weer begonnen aan iets nieuws en nu een aantal jaar later heeft dit mij naar Ivaldi geleid.

Wat heb je gestudeerd om dit te bereiken?
Ik heb dus eigenlijk iets anders gestudeerd, namelijk: Bedrijfskundige Informatica. Pas toen ik in een development team terecht kwam leerde ik dus meer over het front-end.

Waar zie je jezelf over een aantal jaren?
Op werkgebied zou ik op den duur graag willen doorgroeien naar senior front-end developer. Qua persoonlijke ontwikkeling zou ik graag meer gaan reizen.

En waar zouden de reizen heen gaan?
Oei, dat lijstje is ontzettend lang en continu groeiend. Voor nu wil ik graag naar Thailand om te backpacken, westkust Amerika en dan met name van Seattle naar San Diego, New York natuurlijk, maar ook graag naar Key West. En het noorderlicht! Dat wil ik heel graag zien. Maar verder wil ik ook graag naar een wedstrijd van Manchester United, naar Valencia en naar Barcelona. Ik wil heel veel zien!

Ben je creatief?
Ja en nee. Ik vind het heel moeilijk om zelf een design te maken vanuit het niets. Maar ik ben wel heel goed in het organiseren van feestjes. Een concept bedenken met een thema bijvoorbeeld.

Wat is het beste feestje dat je ooit georganiseerd hebt?
Ooit heb ik een bedrijfsuitje georganiseerd met een James Bond thema. Dat was in een landhuis, nou ja, meer een kasteel. Dat was ontzettend gaaf!

Heb je huisdieren?
Nee, ik ben allergisch voor katten. Ik wil wel heel graag hondje, maar ik weet niet goed of het nu echt in mijn leven past. Wel weet ik nu al welk ras het zou moeten worden en hoe het zou moeten gaan heten.

Als je ergens anders op de wereld zou mogen wonen, waar zou je dan willen wonen?
In een mooi tropisch land. Wel met ook een stad dichtbij. Los Angeles lijkt mij ook tof. Het weer moet er in ieder geval mooi zijn. En ik vind het ook leuk als er veel mensen te zien zijn.

Van welke televisieserie zou je nooit een aflevering willen missen?
Orange is the new black!

Team Alex of Piper?
Duidelijk team Alex.

Noem één gebeurtenis waar je naar terugblikt en waarvan je denkt: ‘Ik kan niet geloven dat ik dat gedaan heb’.
Het halen van mijn HBO bachelor.

Waarom?
Ik heb op een speciale school gezeten. Vanaf de basisschool ben ik naar een speciale school gegaan omdat ik leerproblemen had. Ik heb dyslexie en dyscalculie. Op die speciale school ben ik in het laatste jaar een klas omhoog gegaan namelijk naar vmbo-basis. Toen ik merkte dat ik meer in mijn mars had, ben ik echt gaan knokken om mijn hbo te gaan halen.

Ontzettend knap en dat getuigd ook wel echt van een flinke dosis doorzettingsvermogen!
Ik heb nog wat “je moet kiezen” vragen voor je klaar staan. Hier komen ze:

Je vliegreizen zijn voor altijd gratis -of- de plasticsoep verdwijnt.
Dit is een lastige. Zeker omdat ik zo graag wil reizen. Ik ga toch kiezen voor “de plasticsoep verdwijnt”. Dat is wel beter voor het milieu en voor de vissen. Die vissen eten wij ook weer, dus eigenlijk helpen we onszelf als de plasticsoep verdwijnt.

Elke elfde van de maand gaat er een gigantisch confettikanon af in je huis – of- in de rij voor de kassa moet je altijd een polonaise beginnen.
Eigenlijk ziet er één dag in de week mijn huis er altijd uit alsof er een confettikanon in afgegaan is. Dus dan maar: polonaise! Vind ik leuk! Ik ben en blijf een (halve) Brabander.

Favoriete drankje?
Cocktail(s).

Als er weer een Ivaldi LAN-party georganiseerd wordt, welk spel mag dan niet ontbreken?
Mijn favoriete spel is geen multiplayer spel eigenlijk. Dat is namelijk Assassins Creed. Maar voor een multiplayer spel zou ik zeggen: Unreal Tournament 2004.

Als je in de tijd terug zou kunnen reizen, welke gebeurtenis zou je dan mee willen maken of zou je bij willen zijn?
Eigenlijk denk ik meteen in een heel donker thema, namelijk aan de tweede wereldoorlog. Ik zou het mee willen maken om te weten hoe het was. En of dat nou is als een verzetsstrijdster, als burger, als gevangene van een werkkamp, of als een Canadese soldaat is maakt mij eigenlijk niet zo heel veel uit. Eigenlijk, dat laatste, als vrouwelijke Canadese soldate lijkt het mij heel indrukwekkend om de bevrijding van een grote Nederlandse stad mee te maken. En dan eigenlijk ook echt eerst het gevecht en daarna de bevrijding. Puur om te weten dat je met de vrijheid die je nu hebt, niet te laks mee om moet gaan.

Wow, dat is eigenlijk een hele mooie uitspraak…
Eigenlijk hebben wij ook nog een leuk familierecept vanuit de oorlog. Het betreft en verjaardagstaart. Je maakt het van biscuits, roomboter met kaneel en basterdsuiker en hagelslag. Het is best een zwaar gerecht!

Werkt dit als een soort tiramisu of zie ik dit verkeerd?
Nou, niet helemaal verkeerd. Het is inderdaad in laagjes. Tiramisu zit ook wat meer in. De hagelslag dient natuurlijk als topping. Ik geloof dat er ook nog wel wat extra dingen in gingen, maar ik weet het niet helemaal uit mijn hoofd.

Ik ben nu wel heel erg benieuwd! Laatste vraag: wanneer neem je die taart mee naar kantoor?
Leuke vraag! Misschien met mijn verjaardag (mocht ik dan niet in Thailand zitten…).

Samantha, bedankt! We wensen je heel veel (werk)plezier binnen Ivaldi toe.