Meet: Ivo Kalverboer

Een beetje een verlaat interview, maar niet minder leuk! Sinds september jl. versterkt Ivo Kalverboer ons team en leert wat bij over Ruby on Rails. Geboren in Breda en vanaf zijn 18e 5 jaar in België gewoond en gestudeerd!

Ha Ivo, misschien heb je het al op de website teruggelezen, ik stel niet de meest standaard vragen. Ben je er klaar voor? Here we go!

Hoe heb je het tot nu toe bij Ivaldi en wat vind je het leukste aan je stage?
Ik mag meewerken aan projecten. Dat vind ik het leukste. Ik zit hier echt op mijn plek. Wat ik hierna wil gaan doen? Daar ben ik nog niet helemaal uit. Wel weet ik welke minoren ik ga kiezen. Big data en artificial intelligence trekken mij erg.

Hoe zie je je toekomst?
Op dit moment? De beste rails developer worden die ik kan zijn. En heel veel verder vooruit denk ik niet. Ik neem het zoals het komt. Misschien vanuit thuis meegekregen? Ik wil dus echt een developer worden op basis van concrete ervaring. En hoe die functie eruit zal zien zal afhangen van de mogelijkheden die er op mijn pad zullen komen, werkervaring en de kansen die ik aangeboden krijg.

En hoe wil je die developer gaan worden?
Haha, daar ben ik hier nu hard mee bezig! Ik probeer iedere dag iets te leren, maar als je code aan het schrijven bent, dan kom je af en toe vast te zitten. Het is een beetje zoals met een hamstermolen, je blijft met dezelfde gedachten zitten. Op zo’n moment moet je even afstand nemen en iets anders doen. Of je moet even van perspectief veranderen tot het kwartje valt. Als het dan nog niet lukt kan je er altijd een nacht over slapen en als het kwartje daarna wel valt ben je al een betere developer geworden!

Wat een positieve mindset heb jij zeg! Die wil ik dan even verder testen nu met de vraag “Als je morgen een dag het leven van iemand anders mag leiden, wie wordt het?”.
Oei, heel lastig, ik denk als ik echt NU iemand moet kiezen, dat het Frank Sinatra wordt! Ik vind hem echt een heel cool image hebben. Zijn muziek vind ik ook geweldig, hij heeft een goede stijl. Hij is een flink idool geweest.

Dat idool, bedoel je daarmee zijn harem?
Misschien, …. dit gaat niet op internet toch? Toch?

Wie weet.

Eh, en door! Wat is je favoriete game?
Ik game al niet meer sinds ik 18 ben. Vroeger speelde ik best veel first person shooters, waaronder Doom en Wolfenstein 3D. Echt heel old school. Vroeger heb ik eigenlijk ook wel veel Call of Duty gespeeld.

Nog even een leuke, je moet kiezen: je mag nooit meer speciaalbier drinken of je mag nooit meer koffie drinken?
Nooit meer speciaalbier drinken dan. Koffie drink ik echt iedere dag, maar het zou wel jammer zijn. Ik kan er wel van genieten, veel van geprobeerd vooral! Veel leuke herinneringen aan speciaalbier. Het Delirium café in Brussel is echt een aanrader!

Hoeveel aardappelsoorten kan je opnoemen?
Ik kan er echt geen een verzinnen! Verschillende manieren om te bereiden?

Kom maar door!
Bakken, frituren, koken, pommes duchesse, reibekuchen, gratineren.

Oké, ik heb er twee van moeten googlen! Misschien een wat makkelijkere vraag nu?
Wat was je beste vakantie ooit?
Portugal, omdat ik toen alleen ging en daar heb ik heel veel leuke momenten meegemaakt. Onbevangen op vakantie gegaan en veel mensen ontmoet. Plus ik was er toen Portugal het EK heeft gewonnen! Heel ruig om mee te maken, ik was in een vissersstad toen en daar werd flink feest gevierd.

Nu korten we vakantie even af: wat was je meest vreselijke vak op school?
Maatschappijleer denk ik, hoewel, nee het is duidelijk het is GYM! Ik kan nog geen bal vangen, dus alle balsporten: vergeet het maar! Zeilen kan ik dan wel weer goed en vind ik ook echt leuk om te doen. Vroeger ging ik altijd zeilen bij het Veerse meer met mijn open zeilboot.

Dan hetgeen waar (bijna) iedereen een hekel aan had. De piepjestest! Wat is de hoogste trap die je hebt gelopen?
Geen idee, maar best wel hoog. In de piepjestest was ik dan weer beter. Want er was natuurlijk geen bal bij betrokken! Wellicht wel grappig, wij hadden wel schermlessen en inderdaad, ook met zo’n pak aan. Ik weet nu nog steeds niet zo goed waarom mijn school dacht dat het een goed idee was om pubers met een zwaard los te laten in een gymzaal.

Geweldig om dit te horen! Ik heb dan nog een belangrijke vraag voor je en daarna kan ik je enkel nog complimenteren over je snelle antwoorden!

Waarom zijn wij anders dan andere kantoren?
Weinig te vergelijken tot nu toe, maar ik vind Ivaldi informeel en dat is prettig. Iedereen is aanspreekbaar, vennoot of developer. Er zijn veel korte lijntjes en er is veel expertise in huis. Jullie hebben echt verstand van zaken. Ook de projecten zijn uniek en verschillend, en nogal divers! En ook heel bijzonder: de kantoorjungle, zoveel groen!

Ivo, bedankt!