Thuiswerken met: Sanco

In verband met het COVID-19 virus volgt Ivaldi de RIVM richtlijnen op. Wij werken hierdoor zoveel mogelijk thuis. Om jullie een inkijkje te geven in het thuiswerken van Ivaldi hebben we Sanco gevraagd om hier iets over te delen.

Hé Sanco! We werken nu al een tijd grotendeels vanuit huis. Best een grote verandering ten opzichte van op kantoor werken. Hoe was het thuiswerken voor jou in het begin?
Ik vond het in het begin eigenlijk wel verrassend goed gaan. Ons vakgebied is erg geschikt om thuis te werken. Alle systemen waren hier al voor ingericht en de overgang verliep heel soepel.

Inmiddels zijn we alweer bijna 13 weken verder. Hoe gaat dat nu?
Het gaat eigenlijk nog steeds wel goed. Je merkt wel dat de concentratie af en toe wat afneemt. Het helpt om dan een kleine pauze te nemen.

Zie je voor- en nadelen van het thuiswerken?
Geen reistijd! Het scheelt voor mij bijna 1,5 uur per dag. Maar gezellig is dit eigenlijk niet. Nu hebben we alleen online contact met elkaar. Dan merk je dat er toch een kleine drempel ligt om even een kort praatje met elkaar te houden. Op kantoor doe je dat veel sneller. Nu praat ik af en toe tegen mijn kat. Je moet toch wat!

Wat mis je het meest van het kantoor?
Andere mensen die aan het werk zijn en de werksfeer. In een professionele werkomgeving actief zijn werkt aanstekelijk.

Wat heb je in de afgelopen weken thuis ontdekt dat je nog niet wist?
Dat de kraaien dol zijn op ons dak en daar graag de hele dag over heen en weer stampen. Maar werkgerelateerd gezien: dat videobellen eigenlijk een prima alternatief is voor meetings in persoon.

Heb je nog tips voor je mede-Ivaldo’s?
Probeer een werkritme aan te houden. Zorg dat je thuis goede spullen hebt om mee te werken. Investeer in een goed beeldscherm. Ik heb een nieuw groter beeldscherm en dat motiveert mij om te werken. Plus, zorg dat je een vaste werkplek hebt waarvan je de deur dicht kan doen.

Sanco, bedankt voor je tijd en je tips!