Interview: Jasper

Ha Jasper! Ben je klaar voor het interview? Zoals je weet heb ik een aantal standaard vragen en een aantal willekeurige vragen. Komt ‘ie!

Eerst wil ik weten waarom je met computers bent gaan werken. Hoe ben je hiermee gestart?
Ja, dat is een goede vraag. Vroeger speelde ik veel computerspellen. Doordat ik aanpassingen aan bepaalde spellen maakte ben ik steeds meer in dat wereldje terecht gekomen. Dit waren aanpassingen zoals configuratiebestanden om het spel sneller en leuker voor mezelf te maken. Vervolgens ben ik begonnen met dingen aan te passen in computers zelf om processen te automatiseren.

Welke opleiding heb je gevolgd?
Informatica aan de Hogeschool Rotterdam

En hoe ben je bij Ivaldi terecht gekomen?
Voor school moest ik verplicht naar de stagemarkt en hier een verslag over schrijven. Die stagemarkt was ik vergeten. Ik heb toen een adres uit de lijst van bedrijven gekozen en een verslag verzonnen. Voor het verslag moest ik nog wel langs het bedrijf. Dit was Ivaldi.

Maar was dit een lucky shot?
Nou, anders had ik hier niet gezeten! Ik heb na het gesprek voor mijn verslag mijn meeloopstage bij Ivaldi gelopen. Mijn afstudeerstage heb ik bij NCIM-groep afgerond.

En toch ben je teruggekomen bij Ivaldi. Hoe dat zo?
Ik had bij beide bedrijven een contract aangeboden gekregen. De sfeer binnen Ivaldi vond en vind ik erg leuk en daarom kwam ik hier graag terug.

Wat zijn de leukste momenten binnen Ivaldi?
De Ivaldi trips. Maar iemand onder de tafelvoetbaltafel door laten kruipen omdat er verloren is mag ook zeker niet ontbreken.

Wat is het tofste computerspel?
Ik ben groot fan van de DOOM-series. Deze heb ik vroeger ook veel gespeeld en hebben mij ook veel geleerd over het aanpassen en “modden” van spellen.

Wat is de slechtste film die je ooit hebt gezien?
The Room. Of Sharknado. Eigenlijk ga ik toch voor The Room. Hij is leuk om te kijken omdat het zo gigantisch slecht is. Hij is zo slecht dat ie leuk is geworden. Snap je het nog?

Wat zijn de lekkerste koekjes uit onze koekjestrommel?
Roze koeken.

Afgelopen jaar heb je ook de titel autobandenspecialist binnen Ivaldi gehaald. Hoeveel lekke banden heb je in het afgelopen jaar gehad?
2 of 3.

En weet je nu hoe je een band moet verwisselen?
Ja, maar eigenlijk bel ik altijd de ANWB. Ik heb weinig tot geen vertrouwen in mijn autobandwisselkunsten.

Weet je hoe je het oliepeil van je auto moet controleren?
Zeker.

Hoe dan?
Het dopje van het oliereservoir afhalen. Stokje wat er in zit schoonmaken. Stokje er weer insteken. Stokje eruit halen en kijken hoeveel olie er op het stokje zit. O ja, wachten tot je motor koud is. Dat laatste is niet geheel onbelangrijk.

Wat is het eerste dat je doet als je wakker wordt?
Lekker lang snoozen en de routeplanner checken.

Over een verjaardagscadeau voor jou hoef ik nooit lang na te denken. Dat zijn Happy Socks! Hoeveel paar heb je er inmiddels?
Ik heb bijna al mijn sokken vervangen voor Happy Socks. Het zijn nu ongeveer 15 paar.

Jasper en zijn laatste verjaardagcadeau!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En welk paar is favoriet?
Die met hotdogs er op! Helaas zijn ze net gesneuveld.

De laatste vraag! Wat is je meest grote online bestelblunder?
De ovenschaal die groot genoeg was voor twee tomaten. Of zes knakworsten. Het was eigenlijk gewoon niet echt eerlijk. De afbeelding liet een normaal formaat ovenschaal zien!

Jasper, bedankt voor je tijd en het lachen!