Eerste Ivaldi Hackathon

Van 25 september t/m 27 september zouden we eigenlijk met het voltallige personeel een teambuilding weekeind hebben, maar dat kon vanwege de pandemie helaas niet doorgaan. Als veilige vervanger heeft Frank daarom voor het eerst een hackathon georganiseerd!

De teamindeling was eerder in de week gemaakt. De hackathon vond plaats op vrijdag 25 september en begon met het delen van de teamnamen: Familie de Lip, De Ridders van de Vierkante Tafel, The Code Crackers en The Muscodeers gingen de strijd met elkaar aan. De opdracht werd vervolgens door Frank bekend gemaakt: bouw een online quiz waarbij alle deelnemers tegelijk de volgende vraag in beeld krijgen. Die opdracht paste natuurlijk helemaal bij het veilig thuiswerken, maar technisch zaten er ook allerlei leuke uitdagingen aan.

Zoals bij een echte hackathon was er ook een fastfood lunch. Die konden de deelnemers met behulp van cadeaubonnen zelf bestellen en laten bezorgen. Rond de lunch leek iedereen prima op schema, er werd goed samengewerkt via videobellen en Visual Studio Live Share.

Om 16:45 was het dan zo ver. Een kwartier later dan origineel gepland konden alle teams een prachtige demo geven via Slack. Wat was er veel bereikt, wat een mooie demo’s! De meeste teams hadden een quiz volgens het principe van Kahoot of Mentimeter ontwikkeld, maar één team was de richting van een chat met een bot op gegaan. Die originaliteit was helaas niet goed te belonen met het gebruikte puntensysteem, maar toch wisten zij de eerste plek te behalen.

Als beloning voor de deelname ontvingen alle deelnemers een Pathé Thuis cadeaubon. Hopelijk kan het volgende Ivaldi uitje wel gewoon door gaan, maar laten we hoe dan ook een volgende hackathon organiseren.