Interview Stefan

Ha Stefan! Wat leuk dat we je interview kunnen doen!

Hoe is jouw computer carrière begonnen?
Vanaf 12/13 jaar begon mijn interesse in computers. Dit was niet gelijk met programmeren, maar op het gebied van movie editing. Dus het bewerken van een game, de montage en IRL-video’s. Dit vond ik leuk om te doen als hobby en daarnaast deed ik het hier en daar ook als freelancer. Na de middelbare school wilde ik graag iets kiezen wat ik leuk zou vinden en waar genoeg werkgelegenheid in is. Aangezien ik al veel achter de computer zat, dacht ik dat informatica wel iets voor mij zou kunnen zijn. Zonder enige voorkennis ben ik op mijn 18e tijdens mijn studie informatica begonnen met programmeren.

Wauw movie editing! Dat is even iets anders dan dat je nu doet..
Dan ben ik nu wel benieuwd naar de beste video!?
Helaas bestaat mijn oude Youtube-kanaal niet meer. De video’s die ik maakte tijdens het freelancen uploadde ik verder zelf nooit.

Welke opleidingen heb je gevolgd?
Informatica met een minor in Interface & User Experience design design aan de Hogeschool Rotterdam.

Wat vind je het leukste aan front-end?
De combinatie van techniek en creativiteit. Er voor zorgen dat de gebruiker beschikking heeft tot functionaliteiten. Die functionaliteiten moeten er dan wel visueel goed uitzien en duidelijk zijn. Wanneer dat stukje perfect gaat, dan ben ik blij.

Ben je ook creatief in je hobby? Of heb je hele andere hobby’s?
Inmiddels doe ik niet echt veel meer met video editing. Ik spendeer mijn vrije tijd aan het leren van nieuwe front-end technieken om zo up-to-date te zijn. Verder vind ik het ook belangrijk om weg te zijn van de computer, aangezien ik soms hele dagen achter mijn scherm zit. In weekenden ga ik veel met vrienden om en maak ik wanneer het kan kleine reisjes.

Nu we dit interview houden zit reizen er door COVID-19 helaas niet in. Wat zou je eerste reis zijn zodra alles weer mogelijk is?
Inderdaad, helaas! Ik ben nog nooit buiten Europa geweest. Mijn zus en ik hebben gepland om een keer samen naar Japan te gaan. Als de maatregelen rondom COVID-19 over zijn, dan weet ik al waar ik naartoe ga!

Oeh! Wat trekt je zo aan Japan?
Het eten en de natuur. De voornaamste reden was om ergens naartoe te gaan waar je niet zomaar elke dag langs komt. Japan lijkt mij gek genoeg!

Wat is tot nu toe je beste reis geweest?
Ik heb er twee! Een van dit jaar (toen het nog kon) eigenlijk. Dat is een solo trip naar Malaga. Een mooie stad met leuke mensen. En ik ben een keer naar Napels (Italië) geweest samen met mijn vriendin. Veel mooie uitzichten met natuur, eten en hele aardige mensen.

Als je nog maar één gerecht de rest van je leven mag eten, welk gerecht zou dat dan zijn?
Gnocchi!

En op welke wijze gemaakt?
Gnocchi met rode pasta-saus en gehaktballetjes! (kaas of mozzarella er doorheen kan geen kwaad)

Hoe meer kaas, hoe beter?
Haha zeker!

Als we weer een WAN-party organiseren. Welk spel mag er dan niet ontbreken?
League of Legends!

Is er iets dat wij nog niet van jou weten, maar dat we eigenlijk wel zouden moeten?
Niet dat ik zelf weet.

Bedankt voor je tijd Stefan!