Interview Steven

Wil je mij vertellen hoe je computer carrière is gestart?
Mijn vader heeft altijd in de IT gewerkt en er waren thuis altijd computers. Ik herinner me nu vooral Breakout op de ATARI en Gorillas op onze eerste PC.

Ben je altijd geïnteresseerd geweest in programmeren?
Interesse in programmeren heb ik eigenlijk al zolang als ik me kan herinneren. Scriptjes schrijven om dingen gemakkelijker te maken of kleine computerspelletjes bouwen deed ik vanaf een hele jonge leeftijd. Eerst in MS-DOS en QBasic en later in Java. Het was niet mijn plan om er mijn werk van te maken, maar na een tijdje ploeteren als muzikant kreeg ik de mogelijkheid aangeboden om aan een traineeship mee te doen. Dat beviel goed.

Waar kreeg je een traineeship aangeboden?
Bij Digidentity een partij gespecialiseerd in digitale identiteiten.

En wat voor traineeship was dit?
Het was een Ruby on Rails traineeship van een jaartje. Naast Ruby en Rails leerde ik daar over Test Driven Development en scrum. Dingen die sindsdien heel nuttig zijn geweest.

Tof! Wat vind je het leukste aan programmeren en aan je werk?
Ik hou van dingen uitleggen. Een goed computerprogramma is in eerste plaats een heldere beschrijving van een probleem in een taal die ook wordt begrepen door computers. Als je een probleem eenmaal helder geformuleerd hebt geeft dat een kick.

Je gaf aan dat je als muzikant hebt geploeterd. Zit je nog in een band? En zo ja, wat speel je voor instrument of ben je de zanger?
Ik speel niet meer in een band al heb ik dat wel heel lang gedaan. In principe speel ik alle instrumenten, alleen niet allemaal even goed. Op de popacademie waren mijn hoofdvakken in zang en gitaar. Verderop in de opleiding heb ik de switch gemaakt naar muziekproductie.  Ik krijg uit de meeste instrumenten wel een deuntje als een beetje mijn best doe. Op het podium heb ik van alles gespeeld, van Melodica tot  Tapemachines.

Als je moet kiezen tussen nooit meer programmeren of nooit meer muziek?
Wat een vraag zeg.. Zoeken we bij Ivaldi toevallig nog een zanger of opnametechnicus?

Bij de lunch hebben we al een aantal keer meegekregen dat je graag kookt! Wat is je favoriete gerecht?
Deze tijd van het jaar is dat denk Boerenkool stamppot met Rookworst en Jus. Ik eet graag mee met het seizoen maar in de winter ben ik dat ook wel eens beu. Ik kijk zeker uit naar asperge-risotto komende lente😋.

Wil je het recept met ons delen?
Jazeker, een whiskey sour maak je zo: Doe 60ml Rye, 20 ml citroensap, 20 ml maple syrup en het wit van een ei in een shaker. Voeg nog een goede hand ijsblokjes toe en schud het in zo’n 20 seconden schuimig. Giet het in een koud glas en garneer met een paar scheutjes Angostura bitters.

Bedankt voor je tijd!