USB-C en fast charging

Wekelijks is er bij Ivaldi een Innovation Talk. Er wordt dan een onderwerp door één van ons voorbereid en uitgediept. Deze week werd de ‘innotalk’ gegeven door Wouter en ging het over USB-C en het gebruik hiervan voor het opladen van telefoons.

Hij koos dit onderwerp omdat hij zelf in een situatie terecht kwam waarbij hij een nieuwe oplader nodig had voor zijn telefoon. Hij dacht toen heel simpel: “ik hoef dan toch alleen een USB-C-adapter adapter en kabel te kopen, en dan zit ik goed”. Terwijl dit tot op zekere hoogte waar is, komt er toch veel meer bij kijken om je telefoon efficiënt op te laden via USB-C. Tijdens het uitzoeken van de juiste hardware raakte hij al snel verstrikt in alle verschillende standaarden en protocollen.

Uiteindelijk was de conclusie van zijn verhaal: USB-C en alle laadstandaarden die erbij komen zijn eigenlijk het best te omschrijven als een zooitje. Er is nu een universele connector die voor heel veel protocollen gebruikt wordt, maar de kabels en adapters verschillen allemaal. Daarmee wordt het de consument juist lastiger gemaakt, omdat alles past maar niet alles hoeft altijd te werken.

Meer in-depth informatie is te vinden in zijn slides;