De mogelijkheden van de Devise gem

Wekelijks is er bij Ivaldi een Innovation Talk. Er wordt dan een onderwerp door één van ons voorbereid en uitgediept. Afgelopen week werd de ‘innotalk’ gegeven door Nick en ging het over alle mogelijkheden die Devise biedt. Devise is een door ons veelgebruikte authenticatiemodule voor Ruby on Rails.

Nick koos dit onderwerp, omdat hij tijdens de implementatie van een webshop aan liep tegen de veelzijdigheid van Devise. Hierbij ging het om een situatie die nog niet eerder voor was gekomen. Een goed moment om de kennis over de (on-)mogelijkheden tijdens een Innotalk te delen! Wellicht niet heel vernieuwend, maar wel effectief om wat kennis bij ons uit de hoofden te verzamelen en te delen.

Aan Devise wordt al ruim 10 jaar gesleuteld en is behoorlijk meegegroeid met de wensen vanuit de community. Op authenticatie-gebied is er volop ontwikkeling en er zijn dan ook superveel extensies beschikbaar. Voor bijna elke oAuth provider is bijvoorbeeld wel een uitbreiding beschikbaar om in combinatie met Devise te gebruiken. Zo ook voor het verder verhogen van de security door bijvoorbeeld encryptie naar de database en 2-factor authentication.

Meer informatie is te vinden in zijn slides;