Business intelligence met Blazer

Wekelijks is er bij Ivaldi een Innovation Talk. Er wordt dan een onderwerp door één van ons voorbereid en uitgediept. Onlangs werd de ‘innotalk’ gegeven door Bas en ging het over de mogelijkheden van Blazer.

Met behulp van de applicaties die wij ontwikkelen voor onze klanten wordt veel data gegenereerd en opgeslagen. Veel klanten zijn tegenwoordig op zoek naar beter inzicht in hun eigen data. Vaak wordt de vraag aan ons gesteld: “kunnen jullie een dashboard bouwen om ons inzicht te geven in onze data?”. Dit doen we natuurlijk met liefde, maar er zijn tegenwoordig een hoop diensten en/of applicaties die ons een hoop werk uit handen kunnen nemen. De meeste bekende commerciële toepassingen zijn: Microsoft Power BI, Tableau & Kibana. Deze applicaties hebben heel veel mogelijkheden en zijn zeer flexibel maar daar is de prijs ook naar.

Onlangs ontdekten we een uitbreiding (gem) voor Ruby on Rails genaamd Blazer. Met behulp van deze gem kunnen we de applicaties die we ontwikkelen eenvoudig uitbreiden met dashboards. Er zit heel veel functionaliteit in, denk aan: aanpasbare queries door de gebruiker,  grafieken, tabellen, voorspellingen & algoritmes om afwijkingen in data te ontdekken.

Hierbij is het mogelijk losse dashboards aan te bieden of te integreren in een webapplicatie. Voor meer informatie, bekijk de slides!