“Refactoring Rails” van Ben Orenstein

Wekelijks is er bij Ivaldi een Innovation Talk. Er wordt dan een onderwerp door één van ons voorbereid en uitgediept. Onlangs werd de ‘innotalk’ gegeven door Wouter en ging het over Refactoring Rails, dit is een serie van Ben Orenstein van acht video’s over Rails met tips, tricks, do’s and don’ts.

Tijdens een backenders overleg kwam naar voren dat er een licentie was gekocht voor deze videoserie en dat het een handige besteding zou kunnen zijn voor het vrijdagmiddagproject. Nadat Wouter de serie had gevolgd tijdens zijn een aantal vrijdagmiddagprojecten en de innotalk weer op de kalender stond, leek het hem een goed idee deze stukjes Rails-wijsheid uit de serie te delen met de rest van het team.

Alle behandelde onderwerpen zijn onderdelen rechtstreeks uit de serie. Belangrijke onderwerpen zijn bijvoorbeeld de design patterns/principles Form Objects en Tell Don’t Ask, waarbij geneste forms een eigen object krijgen met specifieke logica voor dat object (dat bestaat uit de compositie van objecten uit het geneste form). En het principe om data en functies/methods die iets doen met die data op dezelfde plek te structureren.

Meer informatie is terug te vinden in zijn slides;