Go Native with Go

Wekelijks is er bij Ivaldi een Innovation Talk. Er wordt dan een onderwerp door één van ons voorbereid en uitgediept. Onlangs werd de ‘innotalk’ gegeven door Martijn en ging het over het gebruik van de programmeertaal Go in combinatie met React Native voor het bouwen van apps.

Bij Ivaldi zijn we altijd op zoek naar mogelijkheden om de performance  van de apps die wij ontwikkelen zo hoog mogelijk te krijgen. De afgelopen jaren hebben we daarom al de overstap gemaakt naar React Native waarmee we echte native apps ontwikkelen. Met het gebruik van Go gaan we hiermee nog een stap verder en krijgen we meer mogelijkheden om taken op de achtergrond uit te voeren of bepaalde processen te versnellen.

De toevoeging van Go aan specifieke onderdelen van een app kan bijdragen aan een verbetering van de snelheid van apps. Speciaal voor de zwaardere berekeningen of features die parallel moeten worden uitgevoerd biedt het een mooie uitkomst. In het voorbeeld in de innotalk werden twee implementaties om een priemgetal te vinden met elkaar vergeleken. In dit specifieke voorbeeld deed de javascript variant er 3,5 seconde over om het 5000e priemgetal te vinden en de Go-variant slechts 123ms. Maar liefst 28x sneller!

Voor meer informatie, bekijk de slides!