Google Analytics 4

Wekelijks is er bij Ivaldi een Innovation Talk. Er wordt dan een onderwerp door één van ons voorbereid en uitgediept. Ik was dit keer aan de beurt! Mijn Innovation Talk ging over de nieuwe functionaliteiten van Google Analytics 4, er is namelijk veel veranderd sinds de eerste versie van Google Analytics.

Allereerst ben ik terug naar de basis gegaan van Google Analytics. De afgelopen jaren is er natuurlijk veel veranderd op het gebied van websites en apps, waarop Google hun Analytics-pakket ook doorontwikkeld heeft. Sinds het website-tijdperk zijn er steeds meer verschillende platforms en devices bijgekomen.

Google probeert met de nieuwste versie van Analytics alle data van die verschillende platforms en devices te bundelen, om zo één omgeving te creëren waarin die data geanalyseerd kan worden. Verder is Google Analytics 4 niet meer afhankelijk van third party cookies en kunnen er voorspellingen gedaan worden met behulp van Artificial Intelligence.