Ivo’s hackathon review

Vorige week lieten we in een blogbericht al weten dat we (met name Frank) onze eerste hackathon hebben georganiseerd.

We waren ook zeer benieuwd naar de ervaringen vanuit de deelnemers. We hebben hiervoor Ivo om zijn ervaringen van de hackathon gevraagd.

Hé Ivo, wat vond je het leukste aan de hackathon?
Het leukste vond ik de alternatieve manier van samenwerken. Normaal gesproken werk je aan een groot project en bouw je steeds delen. Tijdens de hackathon was de tijdspanne  kort. Je bent dan gedwongen om in korte tijd met je collega’s tot originele oplossingen te komen. Ook werkte je nu nog directer samen.

Bij welk onderdeel had je veel uitdaging?
Ik vond de grootste uitdaging het tijdsbestek. In één dag heb ik gebruik gemaakt van verschillende technieken die ik nog niet eerder kende. We maakten bijvoorbeeld gebruik van ActionCable. Dit is een manier om delen van pagina’s real-time te updaten zonder de gehele pagina te herladen.

Hoe was het om met andere teamleden te werken?
Dat beviel goed! Met sommige had ik nog niet samengewerkt, dus dan leer je elkaar wel (nog) beter kennen als collega en als coder. Daarnaast waren de teams zo verdeeld dat er van iedere expertise binnen Ivaldi gebruik gemaakt kon worden. Eigenlijk was ieder team een soort “mini-Ivaldi”.

Bedankt voor je tijd Ivo!