Een vernieuwde website voor Green Award

Green Award is een keurmerk voor schepen die voldoen aan hoge eisen op het gebied van veiligheid en het milieu. Binnen de website dient men gemakkelijk een aanvraag voor een certificaat in te kunnen dienen en de registers te raadplegen.

  • Klant

    Green Award

  • Services

    UX design, development

  • Resources

    Wordpress

De vraag

Hoe bouwen we de website zo op dat het gemakkelijker wordt de databases te raadplegen en certificeringen aan te vragen.

Voor deze uitdaging hebben wij de website vanaf de grond af aan opnieuw ontworpen en opgebouwd. Met alles de focus om de corporate website zo in te richten dat het voor de binnen- en buitenvaart gemakkelijker werd om binnen de website de databases te raadplegen en gemakkelijk een nieuwe certificering aan te vragen.

Onze aanpak

Multi-site opzet in één CMS

Green Award werkt voor zowel de binnenvaart als de buitenvaart en wil dit duidelijk inzichtelijk maken. We hebben gekozen voor een multi-site opzet, waarbij we in feite twee websites integreren in één CMS. Het thema hebben we slechts eenmaal gebouwd, maar door een eigen kleurstelling hebben beide sites een eigen identiteit.

Om alle gecertificeerde schepen in kaart te brengen, hebben we een mogelijkheid ingebouwd tot CSV import. Green Award importeert met regelmaat alle schepen op de website en zodoende worden deze inzichtelijk getoond en heeft de gebruiker de mogelijkheid om deze in verschillende formaten te exporteren.

Combineren van twee werelden in één website met de focus op de gebruiksvriendelijkheid

Veiligheid staat voorop

We hebben het ingewikkelde aanvraagformulier voor certificering versimpeld en gebruiksvriendelijker gemaakt, waardoor het formulier nu ook zelf te beheren is. In verband met de gevoelige informatie is dit uiteraard allemaal veilig via een HTTPS-verbinding. Bij de nieuwe websites is het nu mogelijk voor certificaathouders en ‘incentive providers’ om in te loggen in hun eigen pagina’s om deze zelf te kunnen onderhouden en specifiek intern nieuws te zien.

Het resultaat

Twee websites met één CMS op basis van WordPress.

Bekijk de website

Wil jij met ons samenwerken?

info@ivaldi.nl 010 7009 709