PepsiCo

PepsiCo

PepsiCo is het moederbedrijf van onder andere Doritos, Lays en 7up. Wij ontwikkelden een app voor ze waarmee hun eigen medewerkers sneller informatie over het bedrijf kunnen opzoeken.

De vraag

PepsiCo is het moederbedrijf van vele voedselmerken, zoals: Doritos, Nibbit, Lays, 7UP, Duyvis, etc. Om deze merken allemaal goed in de markt te kunnen zetten, was PepsiCo op zoek naar een app die al deze merken kon uitlichten en tevens alle andere relevante informatie van het bedrijf kon uitlichten. Deze app kan dan door de eigen (sales)medewerkers van het bedrijf gebruikt worden om te helpen bij het toelichten van de activiteiten van PepsiCo.

 

Simulator Screen Shot 12 Aug 2016 15.22.57

 

Onze aanpak

Naast de verschillende merken moesten ook zaken zoals jaarcijfers, nieuwsberichten en evenementen in de app naar voren komen. Deze informatie veranderd natuurlijk regelmatig. Daarom hebben we dit project tweezijdig aangepakt: een app die communiceert met een maatwerk CMS (content management systeem), waar de informatie ingevoerd kan worden. De app zorgt ervoor dat wanneer een internetverbinding beschikbaar is de informatie wordt bijgewerkt. Zo beschikt de gebruiker altijd over de meeste up-to-date gegevens.

 

Simulator Screen Shot 12 Aug 2016 15.29.55

De app zelf heeft een onderverdeling over verschillende categorieën, zodat snel de juist informatie te vinden is. Per categorie zijn er allerlei berichten te lezen. Deze informatie kan verrijkt worden met afbeeldingen en video’s. Daarnaast is de app meertalig en kan de informatie voor zowel Nederland als België worden ingevoerd.

 

Simulator Screen Shot 12 Aug 2016 15.31.16

 

Het resultaat

PepsiCo beschikt nu over een iOS en Android app die geschikt is voor telefoons en tablets. Deze app wordt beschikbaar gesteld via een entreprise-store, een specifieke app-store voor Pepsi. Daarnaast kunnen verschillende medewerkers de informatie in deze apps up-to-date houden in het door ons ontwikkelde Ruby on Rails CMS.

Leg ons jouw idee voor en daag ons uit!

  • Hallo Ivaldi,
  • en ik zou graag mijn idee met jullie bespreken. Ik zou graag samen met jullie sparren over mijn project. Ik zou mijn idee zo in één zin uitleggen: