De Tripadvisor voor activiteiten met kinderen.

Vijf moeders die het andere moeders en caregivers het leven een stuk gemakkelijker maken door middel van de app QiDZ. Binnen QiDZ geven ze updates en informatie welke ze tegenkomen over nieuwe speeltuinen, activiteiten en kindvriendelijke cafe's.

  • Klant

    QiDZ

  • Services

    UI / UX design, development

  • Resources

    React Native, Ruby on Rails

De vraag

Vijf drukke moeders, die andere ouders in Dubai het leven gemakkelijker willen maken. Hoe zet je een app op die uitnodigend voor anderen is om informatie met elkaar te delen? En hoe krijgt de organisator van een event voor kinderen zijn of haar informatie verspreid naar de app? De moeders wilden een app die voor iedereen toegankelijk is en zelfvullend wordt.

Hoe bundelen we alle inkomende informatie in een wereldstad als Dubai?

Onze aanpak

Duidelijk was dat veel potentiƫle gebruikers zoveel mogelijk regelen op hun mobiele telefoon. Een app voor iOS en Android lag dan ook voor de hand. Samen met QiDZ hebben we de gewenste functionaliteiten in kaart gebracht en uitgewerkt in wireframes. Deze zijn vervolgens uitgewerkt in een klikbaar prototype van de app, welke is voorgelicht aan een aantal test gebruikers.

Daarnaast zijn we in kaart gaan brengen welke mogelijkheden het content-team van QiDZ nodig had om alle content in de app te kunnen modereren. Hiervoor is uiteindelijk een platform ingericht waar verschillende beheerders kunnen inloggen en de activiteiten kunnen beheren. Het platform zorgt ervoor dat elke activiteiten door minstens twee paar ogen bekeken wordt, alvorens het in de app wordt gepubliceerd.

React Native

De app zelf is ontwikkeld met behulp van React Native, een technologie die onder andere ook gebruikt wordt in de apps van Facebook, AirBnb en Hulu. Met deze technologie kunnen we op een efficiƫnte manier een native app ontwikkelen voor zowel Android als iOS.

Ruby on Rails

We gebruiken Ruby on Rails als fundering voor het content platform. Dit platform voorziet ook de app van alle informatie. Om grote gebruikersaantallen te kunnen ondersteunen, wordt er gebruik gemaakt van slimme caching-technieken.

Het resultaat

Eind 2017 is de app gelanceerd in Dubai. Inmiddels zijn er meer dan 10.000 maandelijkse gebruikers en kan men ook activiteiten in Abu Dhabi vinden.

Om het voor de gebruikers nog makkelijker te maken, zijn nu veel activiteiten te boeken vanuit de app. Na betaling in de app worden de tickets toegevoegd aan het profiel van de gebruiker. Het enige wat dan nog resteert is de QR-code, welk op elk ticket staat, te laten scannen om toegang te krijgen tot de activiteit.

Er zijn al veel aanbieders actief met het toevoegen van hun activiteiten. Zij kunnen inloggen in hun eigen omgeving binnen de QiDZ app, alwaar zij al hun activiteiten kunnen beheren. Hier zien ze ook de laatste informatie over de verkochte tickets.

De komende periode zijn er plannen om verder uit te breiden naar andere steden in de regio.

Download de applicatie

Benieuwd naar deze app? Bezoek dan snel de store!

Download voor iOSDownload voor Android

Met ons samenwerken?

info@ivaldi.nl 010 7009 709