Verbind de consument met de juiste dienstverlener

Waarom het internet afzoeken naar de juiste aanbieder, wanneer dit ook middels één aanvraag kan? Met het systeem dat wij hebben ontwikkeld, is het mogelijk om met het invullen van één formulier een aanvraag in te dienen die wordt verstuurd naar meerdere aanbieders. Het systeem is toegankelijk voor iedere markt, van zonnepanelen tot verhuisbedrijven.

  • Klant

    Quot8

  • Services

    UI / UX design, development

  • Resources

    Ruby on Rails, Wordpress

De vraag

Hoe verbind je consumenten en aanbieders op een wereldwijd niveau? Hoe kun je aanvragen van consumenten filteren aan de hand van bepaalde criteria, bijvoorbeeld aanvragen binnen bepaalde regio’s? En hoe pas je dit concept toe op alle denkbare diensten in de wereld? Een zeer uitgebreide opdracht, met zoveel lagen en veelzijdigheid. Aan alles moet gedacht worden!

Hoe verbind je consumenten en aanbieders op een wereldwijd niveau? En hoe pas je dit concept toe op alle denkbare diensten in de wereld?

Onze aanpak

Het was van te voren duidelijk dat dit een grootschalig systeem zou worden, waarin heel veel aanvragen komen te staan. Performance is in dit geval dus erg belangrijk. Verder was het belangrijk dat het systeem zo flexibel mogelijk zou worden opgebouwd. Het systeem moet tenslotte voor alle diensten inzetbaar zijn.

Om die reden zijn we dan ook begonnen met het uitdenken van een interaction designroadmap; welke functionaliteiten worden in welke periode opgeleverd? Ook is er een database-schema opgesteld om voor het bouwtraject een zo duidelijk mogelijk beeld voor ogen te hebben van het gehele systeem.

Ruby on Rails

Het hele systeem is gebouwd met behulp van Ruby on Rails. Hierin komen alle aanvragen binnen, waarna deze worden gefilterd en met behulp van diverse criteria doorgezet worden naar de juiste aanbieders.  Ook hebben aanbieders hun eigen dashboard, waar ze aanvragen en statistieken kunnen zien.

WordPress Multisite

Voor de websites van de aanbieders is er gekozen voor WordPress Multisite. Op deze manier kunnen we eenvoudig meerdere verschillende websites naast elkaar draaien, die gebruik maken van hetzelfde thema. We hebben een flexibel thema opgebouwd. De kleuren kunnen naar eigen inzicht aangepast worden en er wordt gewerkt met verschillende blokken die overal op de pagina te plaatsen zijn, zoals blokken met content en een blok met het formulier.

Google Cloud Platform

De Ruby on Rails applicatie en de WordPress Multisite draaien beiden in Google Kubernetes Engine (GKE) op het Google Cloud Platform. Dit platform van Google heeft datacenters over de hele wereld, die met glasvezel met elkaar verbonden zijn. Verder is dit systeem erg schaalbaar. Mochten er in een korte tijd heel veel aanvragen binnen komen, dan schaalt dit platform automatisch op om dit op te vangen.

Het resultaat

Begin september 2018 is het systeem daadwerkelijk in gebruik genomen. Uiteraard is er daarna nog een hele periode geweest waarin nieuwe functionaliteiten en verbeteringen doorgevoerd werden. Drie maanden later zijn er bijna 900 aanvragen binnengekomen van consumenten, die naar zo’n 3500 aanbieders zijn doorgestuurd.

De volgende stap is om meer verschillende diensten te ondersteunen door websites aan te maken van verschillende aanbieders in de WordPress Multisite waar consumenten hun aanvragen in kunnen dienen.

Met ons samenwerken?

info@ivaldi.nl 010 7009 709