Het platform voor De Vrijwilligers Academie Nissewaard

De gemeente Nissewaard, Bibliotheek de Boekenberg en Stichting VAN zijn de vrijwilligersacademie Nissewaard gestart om vrijwilligers en organisaties binnen deze regio beter te ondersteunen. De academie vormt het middelpunt voor evenementen en informatie.

  • Klant

    Vrijwilligers Academie Nissewaard

  • Services

    UX design, development

  • Resources

    Wordpress

De vraag

Hoe voegen we de trainingen van aanbieders en de expertise van de academie samen op een overzichtelijk platform?

De Vrijwilligers Academie Nissewaard (VAN) wenste op meest korte tijd een platform waar trainingaanbieders zelfstandig in kunnen loggen, diensten kunnen aanbieden en zo vrijwilligers kunnen samenbrengen. Binnen vier weken is het ons gelukt om een platform op te leveren waarbij het voor vrijwilligers mogelijk is om zich in te schrijven voor cursussen en deze via Mollie te betalen, maar ook waarbij cursusbeheerders hun eigen (repeterende) cursussen kunnen aanbieden en beheren.

Onze aanpak

Focus op flexibiliteit

Met de focus op het makkelijk vindbaar maken van informatie en evenementen is er in de ontwerpfase een ontwerp neergezet op basis van de bestaande huisstijlgids. Dit ontwerp is vervolgens opgedeeld in losse blokken (componenten). Tijdens de implementatie is er voor gezorgd dat de componenten zo flexibel mogelijk en op elke pagina inzetbaar zijn. Zo kan de academie zelf haar pagina’s vullen en hebben ze complete vrijheid hierin.

Voor de verschillende evenementen hebben we op basis van Event Manager Pro een platform ingericht waarin de evenementen zowel door de academie en de aanbieder bijgewerkt kunnen worden. Event Manager Pro biedt daarnaast volledige flexibiliteit in het inplannen van evenementen, denk hierbij bijvoorbeeld aan het herhalen van een evenementen binnen een bepaalde periode.

De Vrijwilligers Academie Nissewaard zocht met spoed een nieuw platform om vrijwilligers en organisaties te ondersteunen in de rol die zij vervullen in de samenleving.

Het resultaat

Centraal platform voor informatie en evenementen

Door het samenvoegen van onze kennis van WordPress, het beheren van pagina’s door middel van de componenten en het uitgebreide systeem van Event Manager Pro is er een platform ontstaan dat door de academie en haar aanbieders gemakkelijk te onderhouden is. Mede hierdoor heeft de gemeente Nissewaard een centraal platform waar de vrijwilligers en organisatie terecht kunnen voor relevante informatie en evenementen.

Neem eens een kijkje

Een snelle, gebruiksvriendelijke en makkelijk onderhoudbare website op basis van WordPress.

Bekijk de website

Wil jij met ons samenwerken?

info@ivaldi.nl 010 7009 709